top of page

REACTIES FAMILIES

Hallo Yvonne,

Zodra jij vorige week zaterdagochtend het eerste telefonische contact legde, later die middag de persoonlijke kennismaking met mij, ‘Elise’, ons gezin, met A., viel er een last van mijn schouders.

Wij wilden de laatste wensen van Elise graag zo goed mogelijk in vervulling laten gaan.
Direct voelde ik dat jouw persoonlijkheid, doortastendheid, ervaring, professionele houding een garantie waren om gezamenlijk tot een onvergetelijk afscheid te komen.
Elise hield van gezelligheid, van echte, betrokken, eerlijke en open mensen. Zij wilde dat iedereen het naar de zin had, stond altijd klaar voor anderen. Én jij stond voor haar wensen en voor ons klaar.
Mijn complimenten, nogmaals hartelijk bedankt, hopelijk niet tot ziens (in deze hoedanigheid :-) )
met vriendelijke groet,
P

Nogmaals dank voor de fijne begeleiding. Een hoop mensen hebben ook vol lof over jou gesproken.  Groetjes Diana

Wel wil ik mijn dank uitspreken over hoe alle zaken geregeld zijn voor ons, wij konden onze vragen stellen en kregen een helder antwoord. In mijn beleving zijn de dagen vanaf het moment van overlijden tot aan de avond na de uitvaart gegaan zoals wij dat als team ook voor ogen hadden. Groeten Angela

De uitvaart was erg mooi. Nogmaals dank daarvoor. John

Ik  wil je hartelijk danken voor de goede zorgen. Fam. B

Heel erg bedankt voor je betrokkenheid en de geweldige wijze waarop je ons gesteund hebt. Met vriendelijke groet, Cobus

Yvonne

Je hebt vast wel gemerkt dat de manier waarop jij afwegingen die bij de uitvaart van onze moeder besproken moesten worden, door ons als zeer prettig ervaren is. Met respect observeerden we een professional die aanvoelde waar behoefte aan was. Dank daarvoor!

E en M uit Doetinchem/Gaanderen

naar aanleiding van het tijdens een uitvaart door mij voordragen van een persoonlijke tekst gesproken (als een soort voice-over) over muziek en beeld van de overledene kreeg ik de volgende app: Ik heb hierop gewoon niks te zeggen. Dictie perfect en timing prima, want het geeft niet als je aansluit of over de eerste maat heen praat, dat vloeien maakt het wondermooi en zacht... H uit Deventer

Hoi Yvonne, moeilijk zo'n eerste dag zonder P., maar het gaat. Nogmaals dank voor je sublieme begeleiding. R en D uit Apeldoorn.

Ha Yvonne en John,

Volgens mij hebben we met zijn allen een superproductie neergezet gisteren!

A heeft wellicht voor het weer gezorgd, wij voor de rest.

Ongetwijfeld zou A verbeterpunten gehad hebben, maar ja, dan had ie maar niet dood moeten gaan…

 

Yvonne was rete-strak en toch relaxed en zalig vriendelijk in alles. Tien punten!

 

De oorzaak intens verdrietig, maar het was een geweldige begrafenis-dag gisteren, inclusief de dingen die 'mis' gingen.

De schroefgaten ’s  van de kist en de ‘Leve de man van de buitendienst’.

Die hoorden volslagen bij een kunstproject van A. A..

We hadden het niet beter kunnen regisseren.

Dat laatste was ook weer – ik wist het al - een inspiratie voor de column van T. V. in De Gelderlander, die komt morgen.

 

Mijn ‘Dela-goodie-bag’ staat nog bij iemand in de auto. Die wordt morgen gebracht, geen idee wat daarin zit?

Ik zie het wel, ik neem en plan nu even alles van dag tot dag.

En ben enorm blij met gisteren. Velen met mij.

Dag dag,

Terry

Yvonne,

Namens ons allen dank voor de bewezen diensten.

Je bent een fijne vrouw, die heel duidelijk en precies is.

Bedankt voor de overweging die je hebt voorgelezen, duidelijk en zuiver.

Succes met je baan en blijf zoals je bent. Chapeau.

Peter S

Hoi Yvonne hier krijg je een Maill van bram 

Ik vond het een prachtige uitvaart van mevrouw d.

Ik schoot in een keer in tranen toen je begon je zei niks vekeerd maar ik was emotioneel dat kwam dat ik vind dat je warmte uitstraalt jouw stem raakte me diep ik vond het heel mooi de rust die je uitstraalt je doet je werk recht vanuit je hart ik voelde het aan alles ik voelde het aan alles ik hoop dan ook nog dat je nog heel veel uitvaarten mag verzorgen ik ben heel blij dat ik jouw heb mogen kennen ik vind het heel mooi dat jij deze dienst mocht leiden 

Je straalt warmte uit ik heb er geen woorden voor 

Met vriendelijke groet Bram 

Beste Yvonne,

 

Hartelijk bedankt voor jouw goede zorgen afgelopen week! Wij zijn erg tevreden met het verloop van de uitvaart gisteren! M & T van N.

Dag lieve/beste Yvonne,

Zojuist weer teruggekeerd uit Zuid Frankrijk met gezin M. Het was heel goed daar te zijn, zo direct na alle emoties, om op adem te komen en om te beginnen aan het nieuwe leven.

We hebben veel gesproken over de dag van de begrafenis en alles rondom de gebeurtenissen met J., van ’s morgens vroeg tot laat in de middag. Jouw rol hierbij was van grote invloed, zowel bij de voorbesprekingen als bij de realisatie van alles. Daarom heb ik er grote behoefte aan jou te complimenteren met jouw allesbepalende rol, welke door iedereen zo super positief is ervaren. Zo’n dag is indringend, zo bepalend ook voor de verwerking,  dat we allen hebben ervaren wat een grandioze steun jij bent geweest.

Bij die rol heeft men vaak de gedachte aan stemmige figuren, bij jou was slechts sprake van een spontane helpende hand, smaakvol en vol medeleven en daarom zo treffend in de gehele begeleiding.

 

Yvonne ik kan niet anders dan zeggen dat ik je zeer dankbaar ben, je bent alle dagen een element geweest van rust, begrip en tolerantie bij alles wat voorbij kwam, zowel voor M. als voor onze drie kleindochters,    klasse !!! Dat alles heeft dè dag gemaakt tot een van allerbeste herinneringen.

 

Hoi Yvonne​

Nog een heel grote dank van mij. Je hebt het echt heel goed en fijn gedaan. Je hebt echt de juiste uitstraling en stem om mensen op hun gemak te stellen. Goed hoe je de naasten begeleid en toch alle vrijheid biedt om de regie zelf te nemen. Heel erg bedankt hoe je ons bijgestaan hebt. Groeten Sander.

S.N

Beste Yvonne,

Hartstikke bedankt voor alle zorg rondom het overlijden van mijn moeder. Je dacht mee over de dingen die we als gezin graag zelf wilden doen/onze ideeën. Meedenken, invoelen en op de momenten dat we wel graag ‘lijn’ en overzicht’ van je nodig hadden, was je er. Ook voor de dingen die nog op het laatst geregeld ‘moest’ worden. Jij kwam rustig maar ook doortastend over wat voor mij iets had ‘ het komt wel goed’. Ik heb een goed gevoel over hoe het allemaal gegaan is. Ik kijk terug op waardevolle dagen en een mooi afscheid.

Ik hoop, maar weet eigenlijk ook wel dat je nog vele mensen een mooi afscheid kan geven. Succes daarmee.

Nogmaals dank en veel groeten, G.M.

He Yvonne, op deze zonnige dag app ik je. Allerlei beelden, gedachten komen langs. Het was een 10 plus zoals mijn oudste broer A. zei. - Haar graf ziet er prachtig uit nu met al die bloemen. Heb jij daar ook nog een rol in gehad? - En het beeld dat jij voor de rouwauto op de rotonde liep, vond ik ook erg mooi. - Dank je nogmaals voor alles.

M.M.

Mooie warme stem... nam de kinderen ook mooi mee in het geheel, ja wij vonden het mooi...

Wij vonden het ook heel mooi dat je de kinderen er zo in betrok met het verhaaltje. Complimenten dus voor jou. Een mooi waardig afscheid. E.S

Yvonne, alles prima tot dusver. De kaarten en de advertenties zien er uitstekend uit - dank ook voor je inspanning bij de laatse correctie...(-) Nogmaals dank voor je zorgvuldige begeleiding - blij dat we voor jullie hebben gekozen - op advies overigens van L.K. die jullie reputatie kende. F.v.L.

Yvonne, inmiddels terug in de US. Nog steeds aan het bijkomen van de gebeurtenissen in Nederland. Valt niet mee. Ik ben de dag na de begrafenis naar onze notaris en accountant geweest om een en ander verder officieel te regelen. Ik begrijp dat er nog wel wat tijd mee gemoeid gaat. Tot slot, mijn enorme dank voor je hulp voor en gedurende de begrafenis. Iedereen die mij hierover sprak, vond het een “goede” begrafenis.

J.v.D

Ik kijk terug op een prachtig afscheid. Warm, ontroerend, heel persoonlijk, goed georganiseerd, precies zoals ik het wilde en de kinderen. Mijn man is op een waardige manier herdacht, hem is eer aangedaan. Hij heeft altijd hard gewerkt, veel liefde gegeven, altijd klaargestaan voor iedereen, dus zo'n liefdevolle dienst was wel gepast.

Yvonne vond ik heel erg fijn, een soort engel gestuurd door hem. Je was rustig, dacht goed mee, pakte wat er al was of leefde bij ons en hielp dat vormgeven (bv de kaart). Je was een echte steun en toeverlaat, een soort uitvaartcoach. Heel benaderbaar, via de mobiel, mail, sms, op alle tijden van de dag. Je was ook een goede organisator, planner. Strakke planning. Je stuurde aan zonder te opvallend aanwezig te zijn. M.O

Ik vond dat Yvonne het heel fijn gedaan heeft en mede dankzij haar kijk ik terug op een mooie week en crematie. Ook al was er veel verdriet, door haar werd het allemaal weer wat opgefleurd. Ze kwam op de juiste momenten met de juiste ideeën, gewoon prettige vrouw. M

Lieve Yvonne, dit boek (Mijn dinsdagen met Morrie van Mitch Albom) gaat over een bijzonder (intelligent en warm) mens. Dat was mijn vrouw ook en dat ben jij. Dank dat je van het afscheid hebt gemaakt wat wij hebben bedoeld. Het ga je goed en als je het eens wat moeilijker hebt, denk dan aan die prachtige Koningin in dat sprookjeskasteel. Haar warmte verwarmt je, haar licht geeft jou energie. E.M. (de koningin die hij bedoelt is het verhaal dat ik droomde getiteld De Koningin van Warmrte en Licht)

 

Wat wij vonden van de wijze waarop Yvonne het vorige week heeft gedaan:

Overleg  maandagavond:

Ze laat de betrokkenen zoveel mogelijk zelf hun gang gaan, stuurt op het juiste moment bij. Ze houdt het overzicht en  geeft als het nodig is goede suggesties. Ze blijft duidelijk en rustig. Ze is lief en aardig.

Gedurende week:

Ze staat elk moment klaar om vragen te beantwoorden. Als het gevraagd wordt, regelt ze dingen.

Zaterdag:

Ze houdt de regie op een professionele manier, maar doet dat wel op de achtergrond. Tijdens de dienst was zij aanwezig, maar liet ze het programma zijn gang gaan, alleen als het nodig was, was ze er. Ze ging respectvol te werk en had oog voor de familie en betrokkenen. H & W

Korte terugblik op de begeleiding van Yvonne de afgelopen periode: prettige, ongedwongen begeleiding. Vond haar betrokken, rustig, leidend en zakelijk. Fijn ook dat ze bereikbaar was, op rare tijden. S.O.

bottom of page