top of page

Uitvaarten kosten geld. Die kosten kunnen behoorlijk oplopen en zeker op het moment dat je kwetsbaar bent of overmand door verdriet beslissingen neemt. Wat ik belangrijk vind, is dat mensen geen onnodige kosten maken. Daar waak ik voor, óók als families zeggen dat geld niet belangrijk is.

Niemand wil achteraf in de problemen komen of twijfelen over gemaakte keuzes en een mooi afscheid hoeft niet per definitie veel geld te kosten.

Het zou goed zijn wanneer méér mensen vooraf inventariseren wat de wensen en de daarbij behorende (huidige) kosten zijn, maar dat terzijde.

Mijn tarieven

U betaalt mij een basistarief waarin alle benodigde werkzaamheden zitten, zoals voorgesprek, regelgesprek, advies, 100 km, voorbereiding en uitvoering van de uitvaart.

Extra kilometers worden per uitvaart bekeken als ook het meedenken over toespraken. Als ik bv een levensverhaal moet schrijven, komen er  extra kosten bij.

 

Verder verdien ik nooit aan provisies over kisten / kaarten / bloemen / advertenties etc.. Deze kosten worden één op één doorberekend. Alle nota's zijn desgewenst ter inzage, zodat u precies weet welke kosten u betaalt of heeft betaald.

Mijn basistarief heb ik recent (helaas) voor het eerst in 13 jaar moeten verhogen en ligt nu tussen de € 1.700 en 1.850 euro, maar ligt daarmee nog steeds wel aan de onderkant van het gemiddelde binnen de uitvaartbranche. Ik vind het belangrijk dat mijn dienstverlening ook financieel toegankelijk is. 

Nazorg is niet standaard één van mijn werkzaamheden, maar uiteraard kan ik met u meedenken en kijken waar uw behoefte ligt.

Heeft u elders een natura-uitvaartpolis dan moeten we even kijken hoeveel geld door de verzekeringsmaatschappij wordt vergoed en of het een verstandige keuze is dat ik de gehele uitvaart voor u regel of dat het beter is dat u mij alleen inhuurt als inhoudelijk begeleider/uitvaartspreker/uitvaartleider en zo eventuele financiële voordelen uit de polis behoudt. Daarbij moet u dan rekening houden met gemiddeld 550 euro voor mijn dienstverlening, maar dan behoudt u dus wel alle voordelen van de naturapolis. Ondernemers die u vertellen dat zij het voor u kunnen verzorgen zonder extra kosten hebben niet altijd gelijk. Het is altijd van belang dat u (vooraf) weet welk bedrag uit een polis wordt uitgekeerd als u voornemens bent te kiezen voor een andere ondernemer/kleine zelfstandige. 

Als uitvaartspreekster/inhoudelijk begeleider moet u denken aan een bedrag rond de 475,00 euro en ook daarmee zit ik aan de ondergrens, wat los staat van de kwaliteit.

Heeft u een kapitaalverzekering, waarbij een geldbedrag wordt uitgekeerd, kies dan voor de door mij algehele dienstverlening.

Dan betaalt u nooit teveel.

Laat u goed inlichten over de financiële zaken rondom uw polis, daar kunt u niet vroeg genoeg mee zijn.

 

 

bottom of page